Wednesday, August 5, 2009

Κρατική διάσωση Eurocypria με €35 εκ.

Κρατική διάσωση Eurocypria με €35 εκ.


Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει το κράτος για να σώσει τη Eurocypria σε μια περίοδο όπου τα δημόσια οικονομικά επιδεινώνονται. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, η κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει το μετοχικό της κεφάλαιο με €35 εκ. προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας και να συγκρατηθούν οι ζημιές της οι οποίες αγγίζουν τα €23 εκ. για τη διετία 2008-2009. Το υπουργείο Οικονομικών ετοίμασε σχετική πρόταση προς το υπουργικό η οποία δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρία του σώματος.

Στην πρόταση, αναφέρεται ως προϋπόθεση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η εφαρμογή σχεδίου δράσης από την ίδια τη Eurocypria. Η αύξηση του κεφαλαίου θα είναι με δύο δόσεις, η πρώτη κατά €15 εκ. και η δεύτερη κατά €20 εκ.

Όπως αναφέρεται, το σχέδιο προβλέπει μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού κατά €1,8 εκ. ετησίως, αυξήσεις στις τιμές της εταιρείας και νέες προσλήψεις (δημιουργία και πλήρωση τεσσάρων διευθυντικών θέσεων). Στην πρόταση του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται και σε κίνδυνο κλεισίματος της εταιρείας σε περίπτωση που τρίτος προσφύγει στην ΕΕ για την ενίσχυση, ενώ παραδέχεται ότι ακόμη και με τη λήψη όλων αυτών των μέτρων υπάρχουν πάλι σοβαροί κίνδυνοι βιωσιμότητας της εταιρείας.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |