Wednesday, August 5, 2009

Βρετανία: Καλύτερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου

Βρετανία: Καλύτερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων στη Βρετανία ενίσχυσε τη συνολική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το διάστημα των τελευταίων 20 μηνών, με τα στοιχεία σε μηνιαία σύγκριση να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Office for National Statistics, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση, η υψηλότερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2007, και υποχώρησε 11,1% σε ετήσια ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση έκαναν λόγο για αμετάβλητη παραγωγή στο μάνα και πτώση 12% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008.

Η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση ενώ υποχώρησε 11,7% σε ετήσια, με τους οικονομολόγους να αναμένουν μηδενική μεταβολή σε σχέση με το Μάιο και κάμψη 11,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008.

Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παραγωγή αυτοκινήτων, η οποία ενισχύθηκε κατά 13,5% σε σχέση με το Μάιο, ενώ εννέα ακόμα υποκατηγορίες παρουσίασαν αύξηση της παραγωγής.

Η βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα και τα τριμηνιαία στοιχεία αποτελούν καλύτερο οδηγό για τις τάσεις της παραγωγής σε σχέση με τα μηνιαία στοιχεία. Συγκεκριμένα, στους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,6% σε σχέση μετους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 0,2%.

capital.gr

No comments:

Share |