Wednesday, August 5, 2009

Deutsche Bank: Πρόταση για αγορά ποσοστού στην Sal. Oppenheim

Deutsche Bank: Πρόταση για αγορά ποσοστού στην Sal. Oppenheim


Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μη δεσμευτική προσφορά για την αγορά μεριδίου στην ιδιωτική τράπεζα Sal. Oppenheim, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Επίσης στην ανακοίνωση της Deutsche Bank αναφέρεται ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα έδινε στους πελάτες της Sal. Oppenheim τη δυνατότητα πρόσβασης στο παγκόσμιο δίκτυο της, ενώ θα ενίσχυε τη θέση της Deutsche Bank στις δραστηριότητες με εύπορους ιδιώτες πελάτες στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Boersen Zeitung, επικαλούμενο γερμανικές χρηματοοικονομικές πηγές και πολιτικές πηγές από το Λουξεμβούργο, όπου και εδρεύει η Oppenheim, οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Deutsche Bank βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι μέσω της αγοράς ποσοστού δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαρθρωτικές αλλαγές στην Sal. Oppenheim. Τέλος, ο χρονικός ορίζοντας της συμφωνίας ή λεπτομέρειες για το ύψος του ποσοστού που ενδέχεται να αγοράσει η Deutsche Bank δεν γνωστοποιήθηκαν.

capital.gr

No comments:

Share |