Thursday, July 9, 2009

JP Morgan: Aγοράστε Ευρώπη! Αξίζει!

JP Morgan: Aγοράστε Ευρώπη! Αξίζει!

Οι ευρωπαϊκές μετοχές και ιδιαίτερα αυτές των ώριμων αγορών της Γηραιάς Ηπείρου, προσφέρουν την καλύτερη αξία σήμερα διεθνώς και κυρίως σε σχέση με τις αμερικάνικες μετοχές και τις βρετανικές μετοχές , τονίζει σήμερα σε strategy note η JP Morgan.Οπως σημειώνει, οι δείκτες p/e στην Ευρώπης διαπραγματεύονται σε discount που αγγίζει το 35% σε σχέση με τους αντίστοιχους δείκτες αποτίμησης στις ΗΠΑ, και μάλιστα βρίσκονται πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους. Επιπλέον, η μερισματική απόδοση στην Ευρώπη αγγίζει το 4,4% και είναι σχεδόν διπλάσια από αυτήν της αμερικάνικης αγοράς, η οποία κυμαίνεται κοντά στο 2,3%.

Οπως προσθέτει ο διεθνής οίκος, οι ευρωπαϊκές μετοχές γεύθηκαν βίαιες εκροές τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι επενδυτές μείωσαν την έκθεση τους στις αγορές εκτός των ΗΠΑ για να περιορίσουν το ρίσκο τους.

Τώρα, η JP Morgan εκτιμά πως θα πραγματοποιηθεί στροφή 180 μοιρών στις ροές κεφαλαίων καθώς η μεταβλητότητα σταδιακά θα αρχίσει να περιορίζεται και έτσι οι επενδυές θα «μετακομίσουν» μακρία από το λεγόμενο «ασφαλές καταφύγιο» της αμερικάνικης αγοράς.

Ιστορικά δε, η Ευρώπη τείνει να υπεραποδίδει της Αμερικής σε ένα περιβάλλον αύξησης των αποδόσεων των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων σε σχέση με τα ευρωπαϊκά, όπως τονίζει η JP Morgan. Ετσι, δηλώνει οverweight στη Ευρώπη έναντι των ΗΠΑ και προτιμά ιδιαίτερα τις γερμανικές μετοχές σε σχέση με τις βρετανικές .

reporter.gr

No comments:

Share |