Thursday, July 9, 2009

Μπουλούτας: Οξύνεται η κρίση στην Ελλάδα

Μπουλούτας: Οξύνεται η κρίση στην Ελλάδα


Αύξηση των επισφαλειών και όξυνση της κρίσης στην Ελληνική Οικονομία προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλός της Marfin Popular, Ευθύμιος Μπουλούτας. Ο κ. Μπουλούτας δήλωσε μετά την τουριστική σεζόν ίσως να έχουμε επιδείνωση στο χρηματοοικονομικό τοπίο, ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για αύξηση των επισφαλειών μέχρι το τέλος του 2009.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Ημερησίας», ο κ. Μπουλούτας είπε πως η κρίση δεν έχει περάσει, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί στη χώρα καθώς οι συνέπειές της «χτυπούν» την Ελληνική Οικονομία με υστέρηση 6 μηνών σε σχέση με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Παρόλο που η κρίση στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα ενταθεί μετά το καλοκαίρι, ενδεχομένως οι συνέπειές της να αμβλυνθούν εξαιτίας της σταδιακής βελτίωσης της κατάστασης στις μεγάλες ξένες οικονομίες, τόνισε.

Όσον αφορά την πιστωτική επέκταση, ο κ. Μπουλούτας προέβλεψε ότι η ΜΡΒ θα έχει ρυθμό αύξησης 10% φέτος ενώ για το σύνολο της αγοράς διέβλεψε πως το σχετικό ποσοστό θα κυμανθεί μεταξύ 5%-7%.

Σε σχέση με τη Marfin Popular Bank, είπε ότι τους τελευταίους δυο μήνες καταγράφεται αύξηση σε ζήτηση για νέα δάνεια καθώς σήμερα το ονομαστικό επιτόκιο των δανείων είναι χαμηλότερο σε σχέση με 6 μήνες πριν αλλά είναι μεγαλύτερο το spread. Μάλιστα διευκρίνισε ότι έχει έρθει η ώρα που τα επιχειρηματικά projects είναι πιο αποδοτικά για τους πελάτες της τράπεζας καθώς οι αξίες όπως πχ στα ακίνητα, έχουν διαμορφωθεί σε πιο ελκυστικά επίπεδα σήμερα σε σχέση με 6 μήνες πριν.

Τέλος, σημείωσε ότι το μερίδιο της MPB στη Βόρεια Ελλάδα είναι περίπου στο 8% έναντι 5%-6% που έχει πανελλαδικά, ενώ στη Μακεδονία-Θράκη διατηρεί 70 καταστήματα και 20 τραπεζικά κέντρα.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |