Thursday, July 9, 2009

Κίνα: 48% αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Κίνα: 48% αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Αύξηση 48% σημείωσαν τον Ιούνιο οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2006, καθώς το κυβερνητικό πακέτο στήριξης των δαπανών οδήγησαν στην αναζωογόνηση της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο.

Οι Κινέζοι αγόρασαν 872.000 επιβατικά αυτοκίνητα τον μήνα που πέρασε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της China Association of Automobile Manufacturers. Οι συνολικές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των φορτηγών, αυξήθηκαν 36%, φθάνοντας στο 1,14 εκατ. οχήματα.

Το οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 4 τρισ. γιουάν (585 δισ. δολ.) της κυβέρνησης, βοήθησε την Κίνα να ξεπεράσει φέτος τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και να αυξήσει τις πωλήσεις για τις εταιρείες από την General Motors Corp. έως την Alcoa Inc. Η χώρα αποτελεί «θετική δύναμη» που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την παγκόσμια ύφεση, σύμφωνα με χθεσινό σχόλιο του δισεκατομμυριούχου, Τζορτζ Σόρος.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων των ΗΠΑ μειώθηκαν 355 το πρώτο εξάμηνο φθάνοντας στα 4,8 εκατ. οχήματα. Ο ετήσιος ρυθμός πώλησης αυτοκινήτων μειώθηκα στα 9,69 εκατ. οχήματα και ελαφρά φορτηγά τον Ιούνιο στη χώρα, σύμφωνα με την Autodata Corp.

Στην Κίνα, το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 26% φθάνοντας στα 4,53 εκατ., ενώ οι πωλήσεις επαγγελματικών αυτοκινήτων μειώθηκαν 0,5% φθάνοντας το 1,57 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με την κινεζική ένωση. Η κυβέρνηση της χώρας έλαβε μέτρα για την τόνωση της ζήτησης των αυτοκινήτων μετά τη μείωση των πωλήσεών τους κατά τους πέντε από τους έξι μήνες που έληξαν τον Ιανουάριο.

Η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα καταδεικνύει η ότι η οικονομία της χώρας μάλλον ανέκαμψε από την ύφεση στις αρχές του έτους. Τα νέα δάνεια αυξήθηκαν περίπου πέντε φορές τον Ιούνιο από το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στο 1,53 τρισ. γιουάν, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, στο Web site της.

naftemporiki

No comments:

Share |