Thursday, July 9, 2009

Φήμες για κλείσιμο καταστημάτων από την HSBC

Φήμες για κλείσιμο καταστημάτων από την HSBC


Σε μια αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει τουλάχιστον ένα περιφερειακό κατάστημα που εξυπηρετεί μια από τις πιο πλούσιες περιοχές της χώρας προχώρησε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η HSBC. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε στην απόφαση να κλείσει το κατάστημα της Λάρισας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μοιάζει ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι το δίκτυο της HSBC στην Ελλάδα συνιστούσαν μόλις 22 καταστήματα.

Προς το παρόν η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ενώ είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσουν και άλλα καταστήματα. Σε ερώτηση του Capital.gr αρμόδια στελέχη απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις της τράπεζας.

Η HSBC προσφέρει πλήρη γκάμα τραπεζικών προϊόντων στην ελληνική αγορά και έχει δίκτυο 21 –πλέον- καταστημάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι συγκεντρωμένα στον Νομό Αττικής. Το τελευταίο διάστημα πολλές τράπεζες προχωρούν σε “συμμάζεμα” των εξόδων, κλείνοντας ακόμη και καταστήματα ή μετακομίζοντας σε πιο φθηνές περιοχές. Ας σημειωθεί ότι προ δεκαημέρου η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο 55 καταστημάτων.

capital.gr

No comments:

Share |