Thursday, July 9, 2009

Goldman: Λιγότερο αρνητική για BOCY

Goldman: Λιγότερο αρνητική για BOCY



Την αφαίρεση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου από την πανευρωπαϊκή λίστα «conviction sell», ανακοίνωσε η Goldman Sachs διατηρώντας την αξιολόγηση sell. Η τιμή στόχος ανέρχεται στα €3,6.

Όπως αναφέρεται, η αφαίρεση της μετοχής από τη σχετική λίστα ακολουθεί την πρόσφατη υπο-απόδοση καθώς αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση τιμών. Η σύσταση sell διατηρείται καθώς η τράπεζα συνεχίζει να διαπραγματεύεται με 1.5x P/TBV, με premium έναντι των ελληνικών τραπεζών (1.4x ) και ελληνικών (1.2x) παρόλο που έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά έκθεσης (33%) σε προβληματικά δάνεια.

Όπως σημειώνεται, από τις 29 Μαΐου 2009 που η μετοχή προστέθηκε στη λίστα , η μετοχή υπο-αποδίδει κατά 23,6% έναντι μείωσης 3% των ευρωπαϊκών τραπεζών που καλύπτονται και μείωσης 4,1% του FTSE World Europe. Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η μετοχή της BOCY υποχωρεί κατά 49,8% έναντι μείωσης 37,7% των ευρωπαϊκών τραπεζών και 29,4% του FTSE World Europe.

Όσον αφορά τα προβληματικά δάνεια, αναφέρεται ότι αυξάνονται φθάνοντας το 4,3% το τρίμηνο του 2009 από 3,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Το γεγονός αυτό, προστίθεται, ενδεχομένως να ασκήσει σημαντικές πιέσεις στις προβλέψεις. Μέχρι το 2010, οι προβλέψεις αναμένεται να φθάσουν τις 160 μονάδες (bp) από μόλις 57 το τρίμηνο του 2009. «Τα θεμελιώδη αυτά, δεν είναι ακόμη πλήρως αποτυπωμένα στην τιμή της μετοχής», τονίζεται.

Στα ρίσκα των εκτιμήσεων της GC, περιλαμβάνονται η καλύτερη από την αναμενόμενη μακροοικονομική απόδοση σε Κύπρο, Ελλάδα και Ρωσία η μεγαλύτερη ανάπτυξη στα IB units και καλύτερες από τις αναμενόμενες τάσεις στα περιθώρια και τα δάνεια.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |