Monday, May 18, 2009

Societe General: Διαψεύδει τα σενάρια συγχώνευσης

Societe General: Διαψεύδει τα σενάρια συγχώνευσης


ΠΑΡΙΣΙ (Dow Jones) -- Ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Societe Geberale SA δεν αναμένεται να συγχωνευτεί με οποιοδήποτε άλλο όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ωστόσο είναι ανοικτός στην δημιουργία νέων συνεργασιών σε διάφορους τομείς, φέρεται να δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης στην Le Parisien που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Societe General, Frederic Oudea, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι ενδέχεται η τράπεζα να προβεί σε περαιτέρω απομειώσεις παγίων στοιχείων. “Πιθανώς δεν είμαστε μακριά από το χαμηλότερο σημείο του κύκλου, ενώ κάποιος μπορεί να πει αυτό θα σταθεροποιηθεί,” τόνισε ο Oudea. “Ενδέχεται να λάβουν χώρα κάποιες απομειώσεις, ωστόσο όλα αυτά εξαρτώνται από την οικονομία και τις αγορές,” φέρεται να δήλωσε.

Ο Oudea υποστήριξε ότι ενώ η συγχώνευση δεν είναι στα πλάνα, μπορεί η Societe General να παίρνει μέρος σε περισσότερες συνεργασίες με άλλους χρηματοοικονομικούς ομίλους. Οπότε, τόνισε ότι δεν υφίστανται σχέδια σύσφιξης των σχέσεων της Societe General με το γαλλικό τραπεζικό όμιλο Credit Agricole SA, πέραν των συνεργασιών. Οι εταιρείες πρόσφατα προέβησαν σε συγχώνευση των τμημάτων διαχείρισης κεφαλαίων, ενώ υπάρχει η φήμη επικείμενης συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

“Είμαστε ικανοί να λειτουργούμε πολύ καλά ως ανεξάρτητη οντότητα,” φέρεται να υποστήριξε.

Ο επικεφαλής της Societe General δήλωσε ότι αναφορικά με το 2009, εκτιμά ότι η εταιρεία να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του έτους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Le Parisien.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |