Monday, May 18, 2009

Βωβός: Ζημία άνω των 280 εκατ. € αν ματαιωθεί η διπλή ανάπλαση

Βωβός: Ζημία άνω των 280 εκατ. € αν ματαιωθεί η διπλή ανάπλαση


Σε διευκρινίσεις σχετικά με το έργο στο Βοτανικό και το φημολογούμενο αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έλαβε χώρα την 15η Μαΐου, προχώρησε η Μπάμπης Βωβός [VOVr.AT] Διεθνής Τεχνική.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει τη δημοσίευση της αποφάσεως του ΣτΕ αν δηλαδή θα ισχύσει ο Συντελεστής Δόμησης 1,6, όπως καθορίζεται στο νόμο, για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τονίζει, τότε μόνον θα ισχύσει η γενομένη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της ΜΒΔΤ προς το Δήμο Αθηναίων, άλλως η διοίκησης της εταιρείας έχει χρέος προς τους μετόχους της (έλληνες και ξένους επενδυτές) να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς το Δήμο.

«Ματαιουμένης της Διπλής Ανάπλασης, η διοίκηση της "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε." θα αναζητήσει άμεσα τη ζημία της εταιρείας για την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτιρίων και την αξία του υπάρχοντος οικοπέδου της, που υπερβαίνει το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του κατασκευασθέντος έργου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία τονίζει, επίσης, ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις της Διπλής Ανάπλασης που αφορούν τόσο το γήπεδο του ΠΑΟ όσο και το εμπορικό κέντρο είναι αλληλεξαρτώμενες. «Χωρίς την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, γήπεδο δεν μπορούσε να κατασκευασθεί στο Βοτανικό, ελλείψει χώρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |