Monday, May 18, 2009

ABN Amro και Fortis Netherlands ανακοινώνουν αύριο το σχέδιο συγχώνευσης

ABN Amro και Fortis Netherlands ανακοινώνουν αύριο το σχέδιο συγχώνευσης


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Dow Jones) – Οι κρατικοποιημένες ολλανδικές τράπεζες ABN Amro και Fortis Bank Netherlands θα ενημερώσουν το προσωπικό τους την Τρίτη για το σχέδιο συγχώνευσης, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της πρώτης.

Ο εκπρόσωπος της ABN Amro επιβεβαίωσε επίσης πως τα συνδικάτα έχουν ήδη ενημερωθεί λόγω των κοινωνικών συνεπειών της παραπάνω κίνησης. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Οι δύο τράπεζες κρατικοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 από το ολλανδικό κράτος στο πλαίσιο της διάσπασης και οικονομικής διάσωσης των διάφορων τμημάτων της Fortis NV (FORB.BT). Η ABN Amro και η Fortis Bank Netherlands λειτουργούν με δικά τους ονόματα στην ολλανδική αγορά.

Το σχέδιο συγχώνευσης ετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες από μία ομάδα μετάβασης της οπίας επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ABN Amro, Gerrit Zalm και ο πρόεδρος της Fortis Bank Netherlands, Jan van Rutte.

Ο Zalm δήλωσε πως η νέα τράπεζα θα λειτουργεί με το όνομα ABN Amro ή ABN. Η ABN Amro ανακοίνωσε πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση μέρους των δραστηριοτήτων που πούλησε στην Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS) το 2007.

Το σχέδιο συγχώνευσης των δύο τραπεζών πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |