Monday, May 18, 2009

Fiat: Χωρίς μετρητά η προσφορά για GM Europe

Fiat: Χωρίς μετρητά η προσφορά για GM Europe


ΜΙΛΑΝΟ (Dow Jones) – Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat SpA (F.MI), Sergio Marchionne θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συναντήσεις με αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης έως την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα καταθέσει προσφορά που δεν θα περιλαμβάνει μετρητά για την εξαγορά της γερμανικής μονάδας της General Motors (GM), Adam Opel AG, όπως αναφέρει πρόσωπο κοντά στην υπόθεση.

"Το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Fiat σε συνεργασία με τους συμβούλους της δεν προβλέπει το κλείσιμο εργοστασίων στις ευρωπαϊκές χώρες που διατηρεί δραστηριότητες η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία", αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ επισημαίνει ότι η Fiat δεν πρόκειται να προσφέρει μετρητά για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της General Motors.

Το σχέδιο της Fiat προβλέπει επίσης περικοπές στον αριθμό των μοντέλων που παράγονται από τις μονάδες της GM Europe, Opel και Saab, αναφέρει η πηγή.

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ο Marchionne πραγματοποιεί επισκέψεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Fiat-Chrysler με τις ευρωπαϊκές μονάδες της General Motors.

Σύμφωνα με το ίδιο άτομα, ο Marchionne συμμετέχει προσωπικά στις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου, προσθέτοντας ή αφαιρώντας συνεχώς νέα στοιχεία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Fiat δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλια.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |