Thursday, April 9, 2009

Βρετανία: Αμετάβλητα αναμένονται τα επιτόκια

Βρετανία: Αμετάβλητα αναμένονται τα επιτόκια


Πιέσεις προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αγορά κρατικών ομολόγων 75 δισ. στερλινών, με στόχο τη στήριξη της βρετανικής οικονομίας, δέχεται από τους επενδυτές ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) Μέρβιν Κινγκ, εν όψει της σημερινής απόφασης για τα επιτόκια.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο του Βρετανού τραπεζίτη για αγορά στοιχείων με τύπωση νέου χρήματος, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και έτυχε ευρείας αποδοχής, έχει χάσει τη δυναμική του.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, αφού είχαν αρχικά υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με τον Κινγκ να κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, υποστηρίζοντας στις 24 Μαρτίου ότι οι αξιωματούχοι πιθανόν να μην ξοδέψουν όλα τα χρήματα που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει σήμερα αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%. Η απόφαση αυτή, η οποία θα ανακοινωθεί στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), είναι η πρώτη που καλείται να λάβει η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας από τότε που ξεκίνησαν τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |