Thursday, April 9, 2009

Ψηφίστηκε το ν/σ για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής

Ψηφίστηκε το ν/σ για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, αν και η συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλά διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο συντονιστής Μεταφορών Χάρης Τσιόκας και ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Σηφουνάκης επεσήμαναν πως η σύμβαση δεν προβλέπει το πότε θα αποπληρώσει ο αγοραστής το τίμημα των 177 εκ. ευρώ, ο κρατικός Προϋπολογισμός δεν έχει συγκεκριμένο κωδικό για την οικονομική κάλυψη της απορρόφησης των εργαζομένων της Ολυμπιακής στο Δημόσιο και πως μονάχα η ΠΑΝΘΕΟΝ, διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο 60 εκ. ευρώ - οπότε το εμφανιζόμενο τίμημα αγοράς, είναι ακόμα μικρότερο.

«Δεν αρκεί να είσαι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Πρέπει να αμφισβητήσεις και την ευρωενωσιακή πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς, τον ευρωενωσιακό μονόδρομο συνολικά» υποστήριξε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, Αλέκος Αλαβάνος, έθεσε θέμα παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υποστηρίζοντας πως «τα κεφάλαια που απαρτίζουν την μετοχική σύνθεση της MARFIN INVESTMENT GROUP δεν είναι στην πλειοψηφία τους ευρωπαϊκά, όπως αξιώνουν οι Κανονισμοί της Ευρωβουλής και της Κομισιόν αλλ’ απ’ το Ντουμπάι».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ανέφερε πως ο ίδιος θα ήθελε μία δημόσια Ολυμπιακή, «να μπορούμε να τη φτιάξουμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο που να μπορεί να λειτουργεί. Δεν μπορεί όμως να γίνει έτσι. Αυτή η εταιρεία κατάντησε έτσι από εσάς και από εσάς, μοιραίως θα πουληθεί. Από ξένα χέρια, προτιμώ τα ελληνικά. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

REPORTER.GR

No comments:

Share |