Thursday, April 9, 2009

Oppenheimer: Η BofA θα χρειαστεί ΑΜΚ 36,6 δισ.

Oppenheimer: Η BofA θα χρειαστεί ΑΜΚ 36,6 δισ.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 36,6 δισ. δολαρίων θα χρειαστεί η Bank of America, ώστε να καλύψει τη διαφορά των κεφαλαιακών αναγκών της, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση της η Oppenheimer.Με τους μετόχους να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Oppenheimer ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό η BofA να μετατρέψει προνομιούχες σε κοινές μετοχές ή να προχωρήσει σε έκδοση 5,2 δισ. μετοχών μέσω του προγράμματος ενίσχυσης κεφαλαίων από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών. Στην τελευταία περίπτωση η έκδοση μετοχών θα γίνει στην τιμή των 6,24 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η BofA έχει ήδη αποδεχτεί δύο πακέτα οικονομικής ενίσχυσης από την αμερικανική κυβέρνηση ύψους 163 δισ. δολαρίων, αν και ο CEO της τράπεζας, Kenneth Lewis, δήλωσε ότι θα ξεπεραστούν οι ζημιές του 2008 χωρίς περεταίρω κυβερνητική βοήθεια.

Τέλος, η Oppenheimer «έκοψε» τις εκτιμήσεις της για το μέρισμα του πρώτου τριμήνου της BofA στα 2 cents ανά μετοχή από 10 cents, εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερες ζημιές από πιστωτικές κάρτες και δάνεια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |