Wednesday, April 8, 2009

AIG: Στο "μικροσκόπιο" ερευνητή του TARP οι πληρωμές σε τράπεζες

AIG: Στο "μικροσκόπιο" ερευνητή του TARP οι πληρωμές σε τράπεζες


Στο “μικροσκόπιο” του βασικού ερευνητή του υπουργείου Οικονομίας για την εκτέλεση των πόρων του TARP φαίνεται να έχουν περιέλθει οι πληρωμές της American International Group Inc σε τράπεζες όπως η Goldman Sachs Group, μετά τις μαζικές επιχειρήσεις διάσωσης του ασφαλιστικού ομίλου.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται σχετική επιστολή προς τον Δημοκρατικό Elijah Cummings της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ειδικός γενικός ερευνητής για το TARP, Neil Barofsky, ξεκίνησε έλεγχο την προηγούμενη εβδομάδα για το κατά πόσο έγινε απόπειρα μείωσης του ύψους των πληρωμών.

Το Κογκρέσο προσπαθεί να διαπιστώσει για ποιο λόγο δόθηκαν 50 δισ. δολάρια από το κυβερνητικό “σωσίβιο” σε τράπεζες που αγόρασαν τα συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου (CDS) από την AIG. O έλεγχος θα αποκαλύψει το ποιος έλαβε “τις κρίσιμες αποφάσεις” αναφορικά με τις πληρωμές και θα παρέχει σχετικές εξηγήσεις για αυτές τις κινήσεις, επισήμανε ο Barofsky.

Στις 15 Μαρτίου, η AIG αποκάλυψε πως τράπεζες όπως η Goldman Sachs, Deutsche Bank AG και Societe Generale συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους αποδέκτες τους.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |