Wednesday, April 8, 2009

Περιόρισε τα κέρδη το αργό- Έκλεισε κάτω από τα 50 δολάρια

Περιόρισε τα κέρδη το αργό- Έκλεισε κάτω από τα 50 δολάρια

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις το αργό σημείωσε κέρδη, αφού «ευεργετική» επίδραση είχε η μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση που παρουσίασαν τα εμπορικά αποθέματα του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Απριλίου. Ωστόσο, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης το αρνητικό outlook που επισήμανε η Νομισματική Επιτροπή στη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου, επηρέασε την επενδυτική κοινότητα με αποτέλεσμα να κλείσει το αργό με περιορισμένα κέρδη. Μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων το αργό ανέτρεψε την αρνητική του πορεία και κατέγραψε κέρδη 23 cents, ή 0,5%, κλείνοντας στα 49,38 δολάρια το βαρέλι. Πριν τα αποθέματα το αργό σημείωνε πτώση 2% και είχε βρεθεί κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά, και μετά τα αποθέματα τα κέρδη του έφτασαν από και το 4%. Το αργό τύπου brent σημείωσε κέρδη της τάξεως του 3,2% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,65 εκατ. βαρέλια έναντι 1,9 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 656.000 βαρέλια, με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση κατά 900.000 βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα, δηλαδή τα αποθέματα ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης, κατέγραψαν μείωση της τάξης των 3,4 εκατ. βαρελιών ενώ αντίθετα οι αναλυτές περίμεναν μείωση 200.000 βαρελιών.

Τέλος, η παραγωγική δυναμικότητα στα διυλιστήρια των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 81,8%. Σημειώνεται πως η αύξηση ήταν ανάλογη των εκτιμήσεων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |