Wednesday, April 8, 2009

Αίτηση πτώχευσης από τη γερμανική Karmann

Αίτηση πτώχευσης από τη γερμανική Karmann

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε σήμερα η γερμανική Wilhelm Karmann, εταιρεία που προμηθεύει αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen και η Daimler, καθώς η κατάρρευση στην αγορά και οι ακυρώσει συμβολαίων, είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους της. Η Karmann δεν διαθέτει χρήματα για να πληρώσει τους 1.390 εργαζομένους της, που θα αποχωρήσουν κάτω ειδικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο. Η μείωση των πωλήσεων της «ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία. Στόχος της προστασίας από πιστωτές είναι να συνεχίσει η εταιρεία την παραγωγή και να διατηρήσει όσο περισσότερους εργαζόμενους της μπορεί.

Η Karmann ιδρύθηκε το 1901 και έγινε γνωστή για το σπορ αυτοκίνητο Karmann Ghia που φτιάχτηκε με σασί Volkswagen Beetle από το 1955 έως το 1974. Οι πιο πρόσφατες παραγγελίες της αφορούν κάμπριο εκδοχές της Mercedes-Benz για την Daimler και A4 για το Audi της VW. Οι πωλήσεις τον περασμένο χρόνο υποχώρησαν κατά 16% στα 1,3 δισ., από 1,5 δισ. ευρώ το 2007

Η αίτηση για χρεοκοπία αφορά επίσης τις μονάδες Automotive Global Service, Karmann-Engineering-Services, Karmann-Rheine και Karmann Rheine-Verwaltungs.

REPORTER.GR

No comments:

Share |