Friday, March 27, 2009

Την εισαγωγή στο ΧΑ θυγατρικών της Vivartia εξετάζει η MIG

Την εισαγωγή στο ΧΑ θυγατρικών της Vivartia εξετάζει η MIG

Την αυτόνομη εισαγωγή στο χρηματιστήριο 3 ή 4 εταιριών που ανήκουν στον όμιλο της Vivartia εξετάζει η MIG η οποία αποφάσισε να την μετατρέψει σε εταιρία συμμετοχών , holding. Προς το Φθινόπωρο η MIG θα αποφασίσει ποιες από τις 4 εταιρίες θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο οι οποίες στο παρελθόν ήταν εισηγμένες ωστόσο η τότε διοίκηση της Vivartia είχε αποφασίσει να τις βγάλει εκτός ταμπλό με στόχο την ομογενοποίηση του ομίλου. Όσον αφορά τις συζητήσεις με τον αραβικό όμιλο Olayan συνεχίζονται ωστόσο το ενδιαφέρον δεν θα επικεντρωθεί στην Vivartia αλλά σε κάποια από τους 4 βασικούς κλάδους όπου κατηγοριοποιείται η Vivartia. Κάτω από την Holding Vivartia δημιουργούνται 4 βασικοί κλάδοι .

Συγκεκριμένα ο κλάδος γαλακτοκομικών & ποτών (πρώην Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος), κλάδος αρτοποιίας & ζαχαρωδών (πρώην Chipita International), κλάδος υπηρεσιών εστίασης & ψυχαγωγίας (πρώην Goody's) και κλάδος καταψυγμένων τροφίμων (πρώην Γενική Τροφίμων Μπάρμπα Στάθης).

Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31η Μαρτίου 2009. Με αυτό τον τρόπο η Vivartia θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών και παροχής υπηρεσιών διοίκησης. Οι δυο βασικοί στόχοι της ανωτέρω επιχειρηματικής πρότασης είναι η καλύτερη διοίκησή τους λόγω της σημαντικής αύξησης αλλά και της διεθνούς επέκτασης των επί μέρους δραστηριοτήτων των τεσσάρων κλάδων καθώς και η επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας κινήσεων και στρατηγικών συνεργασιών για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |