Friday, March 27, 2009

S&P: Επιβεβαιώνει αξιολογήσεις σε ΜΙG, αναθεωρεί "outlook"

S&P: Επιβεβαιώνει αξιολογήσεις σε ΜΙG, αναθεωρεί "outlook"


Στην επιβεβαίωση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων “ΒΒ” -σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα”- και “Β” -σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα- της MIG προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services, η οποία αναθεώρησε το “outlook” της εταιρείας σε “σταθερό” από “θετικό”.

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, η αναθεώρηση του outlook έπεται της ανακοίνωσης της MIG για την απόκτηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Ο αναλυτής της S&P, Luigi Motti., εκτιμά πως η συναλλαγή “ενδέχεται τελικά να αυξήσει τα επίπεδα χρέους της MIG”.

Επίσης, σημειώνεται πως για την αναθεώρηση του outlook ελήφθη υπόψη το γεγονός πως η εξαγορά έπεται της ανακοίνωσης της MIG ό,τι απέσυρε την αίτηση προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για αύξηση της συμμετοχής της στην Marfin Popular Bank Public Co. Ltd.

Ο Motti επισήμανε επ΄ αυτού πως "θεωρούμε ότι αυτή η ανακοίνωση αποτελεί στρατηγική απόκλιση από τους παράγοντες που υποστήριζαν την προηγούμενο αρχικό μας “οutlook”.

Ο οίκος ανέφερε στην έκθεση του πως "πιστεύουμε πως η MIG θα συνεχίσει να διατηρεί το ανέπαφο χρηματοπιστωτικό προφίλ και συντηρητική χρηματοοικονομική διαχείριση, ακόμα και αν οι δραστηριότητες του αερομεταφορέα και άλλων επενδύσεων στο χαρτοφυλάκιο απαιτήσουν περαιτέρω μόχλευση. Θα παρακολουθούμε στενά την απόδοση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, και κυρίως της μεγαλύτερης επένδυσης, της Vivartia”.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |