Friday, March 27, 2009

Ελλάδα: Μεσίτες : -50% στα έσοδα

Aπώλειες στα έσοδά τους έως και 50% μετρούν τα μεσιτικά γραφεία ανά την επικράτεια. Πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο κλάδος δεν έχει βιώσει ανάλογη κρίση στο παρελθόν, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα γραφεία της περιφέρειας. Και συνεχίζουν η μία εμπορική εταιρεία μετά την άλλη ενημερώνουνότι παγώνουν τα project που είχαν προγραμματίσει μέχρι νεωτέρας, που όμως δεν θα είναι πριν από τα τέλη του έτους. Ο λόγος είναι ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν να δουν πως τελικά θα κυλήσει το πρώτο εξάμηνο, καθώς καθοριστική παράμετρος στα θεμελιώδη τους θα παίξει και ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφτεί την χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστή εταιρεία ένδυσης από την Τουρκία που έψαχνε μέχρι πρότινος ακίνητα στο κέντρο και στο Κολωνάκι, ανέστειλε τα πλάνα της, ενώ παρόμοια έπραξε άλλη εταιρεία του χώρου στη Γλυφάδα, η οποία μάλιστα ήταν λίγο πριν την υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης καταστήματος. Παρόμοια αποκαλύπτει επιχειρηματία&sigma f; από τον χώρο της ένδυσης, αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων τους και ιδίως αυτές που λειτουργούν καταστήματα στα εμπορικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή εμπορικό πολυκέντρο που προγραμματιζόταν να εγκαινιαστεί στη Λάρισα -με ιδιοκτήτες μία εταιρεία ένδυσης και μία κατασκευαστική- αναβλήθηκε και κανείς δεν γνωρίζει πότε η συγκεκριμένη επένδυση θα ξαναγεννηθεί.



Σε αναστολή επενδύσεων προχωρούν και σούπερ μάρκετ, ενώ φήμη υποστηρίζει ότι μεγάλη δύναμη του χώρου σκέφτεται ακόμη και να αναστείλει την λειτουργία 1-2 καταστημάτων προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα λειτουργικά κόστη, που βρίσκονται σε αντίστροφη πορεία από τα έσοδά της.

REPORTER.GR

No comments:

Share |