Wednesday, March 4, 2009

UBS: Εκτιμήσεις για Πειραιώς και ΜPB

UBS: Εκτιμήσεις για Πειραιώς και ΜPB

Σε σημαντική περικοπή των τιμών-στόχων για τις Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] και Marfin Popular Bank προχώρησε η UBS δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερα απογοητευμένη από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η δεύτερη.

Η ανησυχία της UBS αφορά στα περιορισμένα έσοδα και τις δραστηριότητες των δύο τραπεζών το 2009, οι οποίες θα συνοδευτούν με περαιτέρω απώλειες κερδών και για το λόγο αυτό ο οίκος προχώρησε στη μείωση των τιμών-στόχων.

Ειδικότερα για την Πειραιώς, η UBS δίνει νέα τιμή στα 4,4 ευρώ από 6,2 ευρώ διατηρώντας «ουδέτερη» στάση και αναφέρει πως τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου ήταν εντελώς διαφορετικά από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις που ανέφεραν κέρδη 140 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος παρουσίασε ζημιές 126 εκατ. ευρώ, λόγω των υψηλών προβλέψεων που πραγματοποίησε.

Ο οίκος αναφέρει ότι τα κέρδη μπορεί να μειωθούν περαιτέρω λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης αναφέρει ότι τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 2,6% και ήταν χαμηλότερα κατά 3,8% έναντι των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

Οσον αφορά στη Marfin Popular Bank η UBS μειώνει την τιμή-στόχο στα 1,2 ευρώ και συστήνει πώληση έναντι προηγούμενης τιμής στα 2 ευρώ και σύσταση «ουδέτερη».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή στο ταμπλό υποχώρησε πολύ χθες, πλησιάζοντας μάλιστα τον εν λόγω στόχο. O διεθνής οίκος επισημαίνει ότι τα κέρδη που ήταν χαμηλότερα στο δ' τρίμηνο κατά 90% ήτοι κινήθηκαν κατά 33% χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Επίσης αναφέρει ότι τα έσοδα από τις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες της τράπεζας εμφανίστηκαν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, ενώ υπήρξαν σημαντικές επιβαρύνσεις. Παράλληλα τονίζει ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα το 2009, οπότε η τράπεζα θα είχε να αντιμετωπίσει ισχυρότερες «θύελλες».


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |