Wednesday, March 4, 2009

Daimler: Δαπάνες 4,4 δισ. € σε νέα μοντέλα

Θα διατηρήσει τις δαπάνες και σε νέα μοντέλα και σε τεχνολογία η Daimler AG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, στα 4,4 δισ. ευρώ (5,5 δισ. δολ.).

«Χωρίς νέα μοντέλα η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αξίζει», δήλωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας, Τόμας Γουέμπερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη, συμπληρώνοντας: «Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε όλες τις δαπάνες που σχετίζονται με τα προϊόντά μας».

Υπό την πίεση της Bayerische Motoren Werke AG BMW η Daimler με έδρα τη Στουτγάρδη αύξησε πέρυσι τις δαπάνες της για έρευνα κατά 1 δισ. ευρώ στα 4,4 δισ. ευρώ.

Ο Γουέμπερ υποστηρίζει ότι η εταιρεία του έφτασε την BWM σε επίπεδο τεχνολογίας αλλά ακόμη υστερεί σε δημόσια αποδοχή. Το μοντέλο E-Class που εκπέμπει 23% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από το προηγούμενο μοντέλο θα καταστήσει ευκολότερο να πείσει τον κόσμο για τα πλεονεκτήματα της Mercedes στην εξοικονόμηση ενεργείας, δήλωσε ο ίδιος.

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες η Daimler σύμφωνα με τον Γουέμπερ χρειάζεται νέα μοντέλα για καλύτερη θέση στην αγορά και ανάκαμψη του μεριδίου της. Η εταιρεία εκτιμά ότι η ανάκαμψη πιθανώς να επιτευχθεί το δεύτερο εξάμηνο. Η Toyota Motor Co. έχει προβλέψει μείωση 30% των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων φέτος και πως η αγορά δεν θα ανακάμψει έως το 2010.

Η Daimler ενδέχεται να αποφασίσει την επέκταση της φίρμας Smart φέτος, σύμφωνα με τον Γουέμπερ. Το ηλικίας 10 ετών σκέλος επέστρεψε στην κερδοφορία για πρώτη φορά το 2008 μετά την προηγούμενη επέκταση που δεν πέτυχε την αύξηση των όγκων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |