Wednesday, March 4, 2009

"Άλμα" στο αργό μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων

"Άλμα" στο αργό μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων


Διευρύνει τα κέρδη του το αργό στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ και έδειξαν απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 758.000 βαρέλια στα 350,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων η τιμή του αργού βρέθηκε να καταγράφει άλμα 7,2% στα 44,72 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας, τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 169,000 βαρέλια στα 215,5 εκατ. βαρέλια, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 600.000 βαρέλια.

Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα πετρελαίου, δηλαδή τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και ντήζελ, ενισχύθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια στα 143,3 εκατ. βαρέλια, Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκακαν λόγο για πτώση κατά 400.000 βαρελία.

Η παραγωγική δυναμικότητα των αμερικανικών διυλιστηρίων ενισχύθηκε κατά 1,7% στο 83,1%, έναντι οριακής αύξησης κατά 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |