Wednesday, March 4, 2009

Βρετανία: Στο «δρόμο» τα έμπειρα στελέχη

Βρετανία: Στο «δρόμο» τα έμπειρα στελέχη

Με απόλυση των μεγαλύτερων σε ηλικία και των πιο ακριβοπληρωμένων εργαζομένων μάχονται πολλές επιχειρήσεις την ύφεση, αντικαθιστώντας τα έμπειρα στελέχη με χαμηλόμισθους νέους εργαζόμενους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Markit Economics και της KPMG.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Προσλήψεων και Απασχόλησης της Βρετανίας, το 28% των εργαζομένων που προσελήφθησαν στη χώρα στη διάρκεια του Φεβρουαρίου κάλυψαν θέσεις υψηλόβαθμων στελεχών έναντι 7,7% το Σεπτέμβριο.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι «οι ερωτηθέντες αναγνωρίζουν στην πλειονότητά τους ότι η υπερπροσφορά εργασίας έχει μεταφέρει τη διαπραγματευτική ισχύ στους εργοδότες με αποτέλεσμα οι απολαβές να είναι χαμηλότερες».

Τα μισθολογικά κλιμάκια για τους εργαζομένους με σύμβαση περιορισμένου και αορίστου χρόνου σημείωσαν πτώση το Φεβρουάριο, για πέμπτο συνεχή μήνα, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας μειώνονται με το μεγαλύτερο ρυθμό της δεκαετίας.

Μολονότι τα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας υποδηλώνουν ότι οι συνολικές αποδοχές εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 3,2% ετησίως, οι οικονομολόγοι αναμένουν στην πλειονότητά τους κατακόρυφη πτώση του εν λόγω μεγέθους εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας και της υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων τους ερχόμενους μήνες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |