Tuesday, March 17, 2009

Standard Chartered: Δυναμικό ξεκίνημα το α' δίμηνο

Standard Chartered: Δυναμικό ξεκίνημα το α' δίμηνο

Δυναμικό ξεκίνημα το πρώτο δίμηνο του 2009 έκανε η Standard Chartered Plc, η δεύτερη σε μέγεθος βρετανική τράπεζα από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Πήτερ Σαντς.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα στο Χονγκ Κονγκ ο Σαντς είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολύσεις και πως η τράπεζα θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην «οργανική» ανάπτυξη, ενώ θα σκεφτεί το θέμα εξαγορών στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος δήλωσε «άνετα» με τα επίπεδα κεφαλαίου της τράπεζας.

Η Standard Chartered, επιδιώκει όπως η Citigroup Inc. και Bank of America Corp. να βεβαιώσει τους επενδυτές ότι τα κέρδη ανακάμπτουν από τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση εδώ και δεκαετίες. Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει φέτος στο Λονδίνο 2,7%, έναντι βουτιάς 33% που έκαναν οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της HSBC Holding Plc η οποία αντλεί 17,6 δισ. δολ. από την προσφορά δικαιωμάτων.

Σήμερα στις 11:45 π.μ. οι μετοχές της Standard Chartered υποχώρησαν κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χονγκ Κονγκ 0,6%, μετά την υποχώρησή τους έως 2,5% πριν από τις δηλώσεις του Σαντς.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |