Tuesday, March 17, 2009

Deutsche Bank: Δημιούργησε το πρώτο ETF για hedge funds

Deutsche Bank: Δημιούργησε το πρώτο ETF για hedge funds


Η Deutsche Bank ξεκίνησε το πρώτο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) στον κόσμο που βασίζεται σε πραγματικά hedge funds, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική τράπεζα.

Το ETF συνδέεται με την απόδοση του δείκτη db Hedge Fund Index – ένα δείκτη της Deutsche Bank που καταγράφει τις βασικές στρατηγικές των hedge fund (αντιστάθμισης κινδύνου, ουδέτερη, μετατρέψιμων τίτλων, πιστωτική κλπ.). Επιπλέον, κάθε στρατηγική αντανακλάται από ένα υπο-δείκτη που αντιστοιχεί στον βασικό δείκτη σύμφωνα με τους αναγνωρισμένους από την βιομηχανία δείκτες στάθμισης. Ο κάθε υπο-δείκτης συνδέεται με τις επιδόσεις των υποκείμενων hedge funds.

"Η δομή της πλατφόρμας για τη διαχείριση των hedge fund σημαίνει ότι όλα τα funds στο ETF υπόκεινται στις καθημερινές αποτιμήσεις κινδύνου που πραγματοποιεί η Deutsche Bank, αλλά και ότι οι επενδυτές απολαμβάνουν έναν υψηλότερο βαθμό διαφάνειας σε σχέση με τις παραδοσιακές πρακτικές των hedge fund", δηλώνει ο Stephane Farouze, επικεφαλής hedge fund παραγώγων στη Deutsche Bank.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |