Tuesday, March 17, 2009

Νέα έκκληση Obama σε Κογκρέσο για έγκριση προϋπολογισμού

Νέα έκκληση Obama σε Κογκρέσο για έγκριση προϋπολογισμού


Έκκληση απηύθυνε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, προς το Κογκρέσο ζητώντας από τους νομοθέτες να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό ύψους 3,6 τρισ. δολαρίων. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ίδιος ανέφερε πως ο προϋπολογισμό θα “πυροδοτήσει την μεταρρύθμιση” που έχει ανάγκη η χώρα για να συνεχίσει να αποτελεί ανταγωνιστική οικονομία.

Σημείωσε βέβαια πως το προσχέδιο αφορά "δύσκολες επιλογές", αλλά θέτει τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους επικεφαλής των επιτροπών προϋπολογισμού, ο Obama δήλωσε πως “δεν αντιμετωπίζει το μέγεθος ως αριθμούς σε λευκή κόλλα. Πρόκειται για το οικονομικό προσχέδιο του μέλλοντος”.

Ο Obama επανέλαβε πως η χώρα δεν μπορεί “να επιστρέψει σε οικονομία φούσκας, σε οικονομία που στηρίζεται σε ριψοκίνδυνες δαπάνες και δαπάνες πέραν των μέσων”. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως τα νέα μεγέθη για το έλλειμμα του προϋπολογισμού που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων θα καταστήσουν την δουλειά του ολοένα και δυσκολότερη.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |