Tuesday, March 17, 2009

Ενδεχόμενη παράταση λίγων μηνών για την αμκ της MIG

Ενδεχόμενη παράταση λίγων μηνών για την αμκ της MIG

Παράταση λίγων μηνών ίσως πάρει η διοίκηση της MIG όσον αφορά την σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου των 5 δις ευρώ. Αν και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν προσεχώς ωστόσο η λογική λέει ότι εν μέσω θολής ορατότητας λόγω της κρίσης αλλά και της διαφαινόμενης χρονικής μετάθεσης των deals στις τράπεζες , η αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί σε εύθετο χρόνο. Η διοίκηση της MIG κρατά κλειστά τα χαρτιά της ακόμη για το θέμα αυτό.

Ωστόσο το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι η αύξηση κεφαλαίου των 5 δις ευρώ θα μετατεθεί για λίγους μήνες έως ότου διαφανεί η πορεία της κρίσης αν δηλαδή σταθεροποιείται η κατάσταση διεθνώς ή ακόμη υπάρχουν μελανά σημεία στον ορίζοντα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότιστις 27 Ιανουαρίου το «R» είχε αναφερθεί στα σχέδια της αμκ και είχε τονιστεί τότε μεταξύ άλλωνότι « περίπου 15 με 18 ξένοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου , έχουν συγκεντρωθεί 2,5 δις ευρώ και ότι η αύξηση θα πραγματοποιούταν 16 με 20 Μαρτίου στην τιμή των 5,5 ευρώ».

Οι πληροφορίες τότε ήταν ακριβείς (παρ΄ ότι χαρακτηρίσθηκαν ανακριβείς) καθώς εκείνη την περίοδο αυτή ήταν η εικόνα που είχε διαμορφώσει η διοίκηση από τους αναδόχους.

Όμως η διοίκηση της MIG είναι προφανές ότι συνεκτιμά όλες τις παραμέτρους, τελική ενημέρωση από αναδόχους , την στάση των ξένων μετόχων κ.α. και η αναμενόμενη μετάθεση της αύξησης συνδέεται με το γεγονός ότι το management εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση ίσως να σταθεροποιηθεί και έτσιαποκτήσει καλύτερη ορατότητα.

Αν αυτό συμβεί είναι προφανές ότι η αύξηση κεφαλαίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι ή την περίοδο όπου η διοίκηση Βγενόπουλου αποκτήσει καλύτερη αίσθηση για την πορεία της κρίσης.

Σημειώνεται ότι το Dubai έχει αυξήσει οριακά την θέση του στην MIG από 17,8% στο 18% , το IRF ελέγχει το 10%, το 24% οι ξένοι το 43% οι ιδιώτες και το 3% η Marfin Popular Bank.

REPORTER.GR

No comments:

Share |