Tuesday, March 17, 2009

ΗΠΑ: Έρευνα στην AIG ξεκινά ο Cuomo

ΗΠΑ: Έρευνα στην AIG ξεκινά ο Cuomo


Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo ανακοίνωσε ότι θα κλητεύσει στελέχη της American International Group Inc. προκειμένου να καταθέσουν για τα μπόνους που δόθηκαν σε υπαλλήλους της εταιρείας.

Ο Cuomo είχε προειδοποιήσει νωρίτερα σήμερα ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ασφαλιστικού ομίλου αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κλήτευσης αν δεν δώσουν στοιχεία με τα ονόματα των υπαλλήλων που έλαβαν τα μπόνους.

Ο Γενικός Εισαγγελίας ζητά από την AIG λίστα με τα ονόματα, τις θέσεις, το αντικείμενο και τις επιδόσεις όλων των στελεχών που έλαβαν μπόνους καθώς και τα συμβόλαια που έχουν συνάψει με τον ασφαλιστικό όμιλο.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τα προτεινόμενα μπόνους στα στελέχη της ΑIG η οποία έχει δεχθεί συνολικά 175 δισ. δολ. σε ομοσπονδιακά κεφάλαια για την διάσωση της.

"Πρόκειται για ένα οργανισμό που βρέθηκε σε δεινή θέση λόγω της απερισκεψίας και της απληστίας των στελεχών της", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: "Πώς δικαιολογεί αυτό το σκάνδαλο στους φορολογούμενους που διατηρούν στη ζωή την συγκεκριμένη εταιρεία;".

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Tim Geithner να εξετάσει "κάθε νομική οδό προκειμένου να μπλοκάρουν οι πληρωμές αυτές".

CAPITAL.GR

No comments:

Share |