Friday, March 13, 2009

ΒofA: Αναμένει κέρδη προ φόρων και προβλέψεων $50 δισ. ο Lewis

ΒofA: Αναμένει κέρδη προ φόρων και προβλέψεων $50 δισ. ο Lewis


Έσοδα άνω των 100 δισ. δολαρίων και κέρδη προ φόρων και προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις 50 δισ. δολαρίων θα εμφανίσει η Βank of America στο σύνολο του 2009, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ken Lewis, στο πλαίσιο ομιλίας του στο κολέγιο της Βοστόνης.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως “με την πάροδο του χρόνου και την βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ, ταμειακές ροές αυτού του είδους μπορεί να επιλύσουν πληθώρα προβλημάτων”.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της BofA χαρακτήρισε “εφιαλτικό” το σενάριο εθνικοποίησης μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ. Όπως εξήγησε, η τακτική αυτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε μικρές τράπεζες, ωστόσο η εθνικοποίηση μεγάλων και σύνθετων πιστωτικών ιδρυμάτων, θα δώσει τη λαθεμένη εντύπωση στο κοινό πως όλες οι τράπεζες είναι στο χείλος χρεοκοπίας, επιτρέποντας στους επενδυτές να ποντάρουν στο ποια θα είναι η επόμενη που θα καταρρεύσει, προκαλώντας έτσι ένα “φαύλο κύκλο”.

Επίσης, πρόσθεσε πως ο κυβερνητικός έλεγχος τραπεζών θα σημάνει πως θα λαμβάνονται απόψεις βάσει πολιτικού συμφέροντος, πλήττοντας έτσι την οικονομία.

Τέλος, ο Lewis εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα του, λέγοντας πως πιστεύει ότι η Bank of America δεν θα χρειαστεί περαιτέρω κρατική στήριξη, καθώς είναι “αισιόδοξος πως η BofA θα περάσει με επιτυχία το τεστ κοπώσεως”.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |