Friday, March 13, 2009

Σταυράκης: Τι είπε για οικονομία, Βγενόπουλο

Σταυράκης: Τι είπε για οικονομία, Βγενόπουλο



Στο 1% ενδέχεται να μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το 2010 εάν επεκταθεί η διεθνής οικονομική κρίση, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης.

Σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στον τομέα της οικονομίας, ο υπουργός ανέφερε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες το 2010 αναμένεται ο ρυθμός ανάπτυξης να μειωθεί γύρω στο 1%-2% και για το 2009 να ανέλθει στο 2%. Σημείωσε επίσης ότι η μείωση του τουρισμού κάτω από το 10%, η πίεση στην κατανάλωση ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και η επιβράδυνση στον κατασκευαστικό τομέα, ενδέχεται να μειώσουν πέραν του 2% το ρυθμό ανάπτυξης το 2009.

Αναφερόμενος στην πρόθεση της Marfin Ppular για αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, εξήγησε ότι η κυβέρνηση στο θέμα αυτό ακολουθεί διαφανείς διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν όλες οι τράπεζες και η κυβέρνηση παίρνει την καλύτερη προσφορά

Όσον αφορά τα επιτόκια, προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος του 2009 το μέσο επιτόκιο καταθέσεων θα διαμορφωθεί στο 2% και το μέσο επιτόκιο δανεισμού στο 4%.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |