Friday, March 13, 2009

Τέλος στους κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία!

Τέλος στους κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία!

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Ελβετίας να συμμορφωθεί με τα κριτήρια που θέτει ο ΟΟΣΑ για την πάταξη της φοροδιαφυγής ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας της χώρας. Μετά την πρόσφατη απόφαση του Λιχτενστάιν και της Ανδόρα να προχωρήσουν σε χαλάρωση των «σκληρών» κανόνων για το τραπεζικό απόρρητο, και η Ελβετια θα δίνει φορολογικά στοιχεία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.Σημειώνεται ότι χθες η ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro ανάρτησε λίστα του με τις χώρες οι οποίες αρνούνται να συνεργαστούν με τους φορολογικούς του κανόνες συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και την Ελβετία. «Αν η χώρα παραμένει σε αυτή τη μαύρη λίστα, θα βλάψει όχι μόνο τον τραπεζικό κλάδο, αλλά ολόκληρη την οικονομία», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Hans- Rudolf Merz.

Ο Merz πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει αν η Ελβετία κινδυνεύει ακόμη να μπει στη μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ με τους μη συνεργάσιμους «φορολογικούς παραδείσους».

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί άλλωστε και το Λουξεμβούργο, το οποίο περιλαμβάνεται επίσης στη σχετική λίστα. Ο υπουργός οικονομίας της χώρας Minister Luc Frieden δήλωσε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε στην ανταλλαγή πληροφοριών σε ορισμένες περιπτώσεις και στο πλαίσιο ερευνών για φοροδιαφυγή.

Στην κατάταξη, η οποία ετοιμάστηκε ύστερα από αίτηση της γαλλικής και γερμανικής κυβέρνησης, περιλαμβάνονται επίσης η Αυστρία, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

REPORTER.GR

No comments:

Share |