Friday, March 13, 2009

ΗΠΑ: Σήμερα οι κανονισμοί για τη διάθεση του "πακέτου" Obama

ΗΠΑ: Σήμερα οι κανονισμοί για τη διάθεση του "πακέτου" Obama


Οι κανονισμοί για τον τρόπο διάθεσης του “πακέτο” των 787 δισ. δολαρίων θα δημοσιευτούν σήμερα , όπως έγινε γνωστό από το Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι κανονισμοί αποσκοπούν στο να διασφαλιστεί πως τα χρήματα του πακέτου θα διατεθούν με σύνεση.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ήταν ιδιαίτερα δεικτικός λέγοντας πως “καμία πισίνα δεν θα χτιστεί με αυτά τα χρήματα”.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι από τις 49 πολιτείες παρευρέθηκαν στο συνέδριο, το οποίο είχε ως αντικείμενο τη διάθεση και δαπάνη δισεκατομμυρίων της κρατικής βοήθειας. Ο Biden, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ανέφερε πως οι κανονισμοί θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

Ο Obama, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, επανέλαβε την υπόσχεση του να στραφεί εναντίον πολιτείων που θα κάνουν κακοδιαχείριση των χρημάτων του πακέτου δημοσιονομικής ενίσχυσης της οικονομίας των ΗΠΑ, αναφέροντας πως οι αξιωματούχοι θα πρέπει να κινηθούν “πάνω και πέρα” από την τυπική διαδικασία.

"Αυτό που θα κάνετε όλοι εσείς τις ερχόμενες εβδομάδες, τους ερχόμενους μήνες και στη διάρκεια των επόμενων ετών θα διαδραματίσει τεράστια διαφορά στο κατά πόσο είναι δικαιολογημένη η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στο πρόσωπο μας” ανέφερε ο Obama.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |