Monday, March 9, 2009

Merck: Εξαγορά της Schering-Plough έναντι 41,1 δισ. δολ.

Merck: Εξαγορά της Schering-Plough έναντι 41,1 δισ. δολ.


Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν οι Merck & Co., Inc. και Schering-Plough Corporation για τη συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη στο πλαίσιο συναλλαγής που θα περιλαμβάνει μετρητά και ανταλλαγή μετοχών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Schering-Plough θα λάβουν 0,5767 μετοχές και 10,50 δολ. σε μετρητά για κάθε μια μετοχή της Schering-Plough. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλο της Merck θα αναλάβει επικεφαλής στη συνδυασμένη εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Merck στις 6 Μαρτίου η αμοιβή που θα λάβουν οι μέτοχοι της Schering-Plough αποτιμάται στα 23,61 δολ. ανά μετοχή, ήτοι 41,1 δισ. δολ. στο σύνολο.

Η τιμή περιλαμβάνει premium της τάξης του 34% για τους μετόχους της Schering-Plough με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Schering-Plough στις 6 Μαρτίου, και 44% με βάση την μέση τιμή των δύο μετοχών για το διάστημα των τελευταίων 30 ημερών.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας οι μέτοχοι της Merck αναμένεται να κατέχουν το 68% περίπου της συνδυασμένης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Schering-Plough αναμένεται να κατέχουν το υπόλοιπο 32%.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |