Monday, March 9, 2009

HSBC: Κάτω από τα 40 δολ. Χονγκ Κονγκ η μετοχή της

HSBC: Κάτω από τα 40 δολ. Χονγκ Κονγκ η μετοχή της

Κάτω από τα 40 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, διαπραγματεύθηκαν για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα πλέον των 12 ετών οι μετοχές της HSBC Holdings Plc, της τράπεζας που αντλεί 12,5 δισ. λίρες (17,6 δισ. δολ.) από την προσφορά δικαιωμάτων, εν μέσω ανησυχιών για τα επισφαλή δάνεια στο σκέλος της στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 11% φθάνοντας στα 38,85 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:30 μ.μ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 1996. Οι μετοχές της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπη, έχουν υποχωρήσει 32% από την ανακοίνωσή της στις 2 Μαρτίου ότι θα πουλήσει νέες μετοχές σε υπάρχοντες μετόχους προς 28 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.

Την εβδομάδα που πέρασε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Στέφεν Γκριν, είπε ότι η εξαγορά της Household International με έδρα το Ιλλινόϊς το 2003, που οδήγησε σε ζημίες δισ. δολαρίων, καθώς η αγορά κατοικιών των ΗΠΑ κατέρρευσε, ήταν ένα λάθος.

Η τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι το σκέλος της στις ΗΠΑ, η HSBC Finance Corp., θα σταματήσει να χορηγεί δάνεια μετά από μείωση 70% των κερδών της, όπως ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε. Ο Γκριν είπε ότι μετάνιωσε για την εξαγορά της Household που πρόσθεσε περίπου 50 εκατ. Αμερικανούς πελάτες, οι οποίοι όμως είχαν προβλήματα πιστώσεων.

Την εβδομάδα που πέρασε η HSBC ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη ύψους 15,5 δισ. δολ. από τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, έναντι κερδών ύψους 91 εκατ. δολ. το 2007. Η τράπεζα αναγκάστηκε να απαξιώσει ποσόν περίπου 53 δισ. δολ. μέσα σε τρία χρόνια εξαιτίας των επισφαλών δανείων, τα περισσότερα από το σκέλος της στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Ηang Seng Bank Ltd., σκέλους της HSBC και η μεγαλύτερη τράπεζα του Χονγκ Κονγκ από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχώρησαν σήμερα 6,1% στα 69,10 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία κατά την διαπραγμάτευσή τους.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |