Monday, March 9, 2009

Κινδυνεύουν 2.500 θέσεις, μετά την εξαγορά της Principles από Debenhams

Κινδυνεύουν 2.500 θέσεις, μετά την εξαγορά της Principles από Debenhams


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Σε συμφωνία για την εξαγορά του brand και του στοκ του βρετανικού χρεοκοπημένος λιανοπωλητή ειδών ένδυσης Principles προέβη η επίσης βρετανική εταιρεία λιανικών ειδών Debenhams (DEB.LN), σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής έκδοσης του The Guardian.

Η εταιρεία Principles απασχολεί 2.500 εργαζομένους, ενώ αποτελούσε μέρος της "αυτοκρατορίας" μόδας Mosaic (που έχαιρε χρηματοοικονομικής στήριξης από την Baugur). Η Mosaic τέθηκε υπό καθεστώς διαχείρισης την Δευτέρα στο πλαίσιο του "πακέτου" διάσωσης υπέρ της Kaupthing, ο οποίος τώρα έχει τον έλεγχο του ομίλου.

Η Kaupthing αγόρασε εκ νέου τέσσερα brands της Mosaic, ωστόσο άφησε την Principles και την Shoe Studio στα χέρια των διαχειριστών της Deloitte.

Η Principles έχει στην κατοχή της 91 ανεξάρτητα καταστήματα και σχεδόν 300 παραρτήματα εντός πολυκαταστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και των Debenhams. Εικάζεται ότι η Debenhams θα χρησιμοποιήσει το στοκ της Principles για να ανεφοδιάσει τα 150 παραρτήματα της τελευταίας στα καταστήματα της.

Τέλος, η Guardian σημειώνει ότι η Deloitte αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση εντός της ημέρας.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |