Monday, March 23, 2009

Mark Mobius: Ξεκίνησε το νέο bull-market ράλι

Mark Mobius: Ξεκίνησε το νέο bull-market ράλι

Το επόμενο «bull-market» ράλι έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με τον γκουρού των αγορών Mark Mobius, ο οποίος επισημαίνει ότι ευκαιρίες υπάρχουν σε κάθε αναδυόμενη αγορά λόγω της «βουτιάς» των μετοχών τους τελευταίους μήνες. «Πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μη χάσετε τις ευκαιρίες», δήλωσε ο Mobius και πρόσθεσε ότι λόγω των αρνητικών ειδήσεων που έρχονται στη δημοσιότητα υπάρχει μία τάση αυτοσυγκράτησης.Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αναδυόμενες αγορές είναι σε «καλύτερη φόρμα» σε σχέση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες. «Θα δούμε πολλές έντονες διακυμάνσεις από τα χαμηλά καθώς υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα στην αγορά», υπογραμμίζει ο Mobius επισημαίνοντας πως «ωστόσο έχω τη αίσθηση πως βρισκόμαστε στα χαμηλά και διαμορφώνουμε τη βάση για το επόμενο bull market».

Ο MSCI Emerging Markets Index έχει ενισχυθεί κατά 23% από τα χαμηλά 4 ετών που σημείωσε στις 27 Οκτωβρίου, υπεραποδίδοντας της κάμψης κατά 2,5% που έχει σημειώσει ο MSCI World Index κατά 9,5% που έχει καταγράψει ο Standard & Poor's 500.

Ο δείκτης των αναδυόμενων αγορών απαρτίζεται από τους 10 γενικούς δείκτες με την καλύτερη απόδοση για το τρέχον έτος. Τις καλύτερες επιδόσεις έχει καταγράψει ο China's Shanghai Composite Index με άνοδο 26%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |