Monday, March 23, 2009

Hellman & Friedman LLC: Προς εξαγορά του iShares της Barclays

Hellman & Friedman LLC: Προς εξαγορά του iShares της Barclays

Προσφορά για την εξαγορά του σκέλους iShares της Barclays Plc σκέφτεται να κάνει η Hellman & Friedman LLC μαζί με άλλες χρηματιστηριακές εταιρείας, μια συναλλαγή ύψους έως 5 δισ. δολ. σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Barclays, η τρίτη σε μέγεθος βρετανική τράπεζα, έχει θέσει προθεσμία για τις σχετικές προσφορές έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές. Η τράπεζα ενδέχεται να εξασφαλίσει ως το 80% της τιμής πώλησης του σκέλους iShares, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal.

H Barclays εξερευνά την πώληση του iShares, του σκέλους του βραχίονα διαχείρισης κεφαλαίων καθώς προσπαθεί να αυξήσει τα κεφάλαιά της χωρίς να δώσει μερίδιό της στην βρετανική κυβέρνηση. Στις 16 Μαρτίου η τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών με τον υπουργό Οικονομίας για τη συμμετοχή της σε ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα καλύψει τις ζημίες από τα τοξικά περιουσιακά στοιχεία.

Η Hellman & Friedman με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ άντλησε 8,4 δισ. δολ. από το τελευταίο της fund που έκλεισε τον Απρίλιο του 2007. Η φίρμα έχει ήδη στην κυριότητά της τη βρετανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Gartmore Investment Management Ltd. Με την Bain Capital LLC, έκανε από κοινού προσφορά για το σκέλος διαχείρισης κεφαλαίων της χρεοκοπημένης Lehman Brothers Holdings Inc.

Eκπρόσωπος της Hellman & Friedman στη Ν. Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει πιθανή προσφορά εξαγοράς του σκέλους iShares της Barclays. Η Nίκολα Χάνκεϊ, εκπρόσωπος της Barclays επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |