Monday, March 23, 2009

Daimler: Πώληση μετοχών αξίας €1,95 δισ. στην Aabar Investments του Abu Dhabi

Daimler: Πώληση μετοχών αξίας €1,95 δισ. στην Aabar Investments του Abu Dhabi


Στην πώληση 96,4 εκατ. νέων μετοχών της αξίας 1,95 δισ. ευρώ στην Aabar Investments PJSC του Abu Dhabi θα προχωρήσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG η οποία το τέταρτο τρίμηνο εμφάνισε ζημιές 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τιμή πώλησης των μετοχών ορίστηκε στα 20,27 ευρώ ανά μετοχή, που αποτελεί discount 5% της τιιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

Με την αγορά αυτή το επενδυτικό fund των ΗΑΕ γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler, με συνολικό ποσοστό 9,1% του μετοχικού κεφαλαίου, ξεπερνώντας το 6,9% που κατέχει το Κουβέιτ. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Aabar Investments είναι η International Petroleum Investment Co., ιδιοκτήτης της οποίας είναι η κυβέρνηση του Abu Dhabi.

Σημείωνεται επίσης πως για τη αγορά αυτή σύμβουλος της Aabar Investments ήταν η Goldman Sachs, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας η πρωτοβουλία ανήκε στο fund.

Στα σχέδια των δύο εταιρειών είναι η συνεργασία για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων και νέων υλικών για την παραγωγή αυτοκινήτων καθώς η δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης στο Abu Dhabi.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Δεκέμβριο η Aabar Investments προέβη στην εξαγορά της μονάδας private banking της American International Group στην Ελβετία έναντι 307 εκατ.ελβετικών φράγκων (272 εκατ. δολάρια) και την ανάληψη χρέους 100 εκατ. φράγκων.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |