Tuesday, March 3, 2009

Βοήθεια από τους "φίλους" της αναζητεί η Citigroup

Βοήθεια από τους "φίλους" της αναζητεί η Citigroup

Bοήθεια από τους φίλους της αναζητά η Citigroup σε μία προσπάθεια επιτάχυνσης του σχεδίου της να γίνει όλο και μικρότερη, ελπίζοντας σε κοινοπραξίες όπως αυτήν στην οποία είχε προχωρήσει με την Morgan Stanley, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η New York Post η οποία και επικελείται αποκαλύψεις που έκαναν στην εφημερίδα κορυφαίοι ιnsiders της τράπεζας. H δημιουργία νέων joint ventures είναι ενας τρόπος να βγάλει από πάνω της η Citigroup ότι business δεν θέλει πια, αντί να συνεχίσει να κυνηγά την στρατηγικά άμεσης πώλησης των non core assets της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα νεά αυτά deals θα μοιάζουν πάρα πολύ με αυτό που είχε κάνει πριν λίγο διάστημα η Citi με την Morgan Stanley όπου παραχώρησε την θυγατρική της Smith Βarney στην M.S, παραχωρώντας έτσι στην Morgan Stanley το 51% του ελέγχου της κοινοπραξίας.

Η Citi θέλει να κάνει παρόμοιες συμφωνίες για τις non-core επιχειρήσεις της όπως η CitiFinacial, CitiMortgages, Primerica, Nikko Cordial και ενός τομέα της επιχείρησης των πιστωτικών καρτών.

Η τράπεζα θα παραχωρήσει πλειοψηφικά μερίδια των ανωτέρων επιχειρήσεων της κι έτσι οι μετέχοντες στην κοινοπραξία θα βοηθήσουν στην μείωση του κόστους και θα ενισχύσουν την ρευστότητα της.

REPORTER.GR

No comments:

Share |