Tuesday, March 3, 2009

Αλμα 3,7% για το αργό- Πάνω από τα 41,5 δολάρια το βαρέλι

Αλμα 3,7% για το αργό- Πάνω από τα 41,5 δολάρια το βαρέλι

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της «αναθέρμανσης» του ενδιαφέροντος των επενδυτών που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, ότι στην αγορά υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 3,7% στα 41,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά η ανοδος είχε οδηγήσει την τιμή ακόμη και πάνω από τα 42 δολάρια. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους το αργό είναι κατά 11% χαμηλότερα. Το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύθηκε κατά 4,21% στα 43,86 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό που δρα θετικά στην ανοδο της ζήτησης του αργού είναι η τιμή και όχι η οικονομική ανάκαμψη. Η ενίσχυση του αργού τον τελευταίο μήνα είναι επειδή η τιμή του σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με ένα μόλις εξάμηνο πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚ έχει μειώσει τις αποστολές φορτίων στα 22,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή κατά 1,7% μέχρι τις 14 Μαρτίου, ενώ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι οι αποστολές είναι κατά 23,2 εκατ. βαρέλια λιγότερες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |