Tuesday, March 3, 2009

ΗΠΑ: Αύξηση των καθυστερήσεων των πληρωμών στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Αύξηση των καθυστερήσεων των πληρωμών στεγαστικών δανείων


Αύξηση σημείωσε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 ο αριθμός των δανειοληπτών που καθυστερούν στην αποπληρωμή των ενυπόθηκων δανείων τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας πιστωτικών υπηρεσιών TransUnion LLC, οι καθυστερήσεις πληρωμής - ή αλλιώς, το ποσοστό των δανειοληπτών που καθυστερούν στην πληρωμή της δόσης του δανείου τους κατά τουλάχιστον 60 μέρες , γεγονός που θεωρείται προπομπός κατάσχεσης ακινήτου - αυξήθηκε στο 4,58% σε εθνικό επίπεδο έναντι του 2,99% κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.

Το ποσοστό αυτό κατέδειξε αύξηση 16% σε σχέση με το 3,96% του τρίτου τριμήνου και σηματοδότησε το όγδοο συνεχές τρίμηνο αύξησης των ποσοστών καθυστέρησης πληρωμής, σύμφωνα με την TransUnion.

Στις πολιτείες των ΗΠΑ, που έχουν υψηλά ποσοστά καθυστερήσεων και αγωγών κατασχέσεων , τα ποσοστά έχουν παραμείνει σταθερά. Η Φλόριντα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με ποσοστό 9,52% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 και ακολουθεί η Νεβάδα με 9,01%. Το ποσοστό στην Αριζόνα ανήλθε σε 6,93% και στην Καλιφόρνια σε 6,88%.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |