Tuesday, March 3, 2009

"Πάγωσαν" οι διαπραγματεύσεις της Chrysler με τράπεζες

"Πάγωσαν" οι διαπραγματεύσεις της Chrysler με τράπεζες

“Πάγωσαν” οι διαπραγματεύσεις της “λαβωμένης” από την κρίση αυτοκινητοβιομηχανίας, Chrysler LLC, με τις πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές, οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει προσωρινά, διότι η εταιρεία φαίνεται να μην μπορεί να πείσει τις τράπεζες να ανταλλάξουν δάνεια έναντι μη καθορισμένης συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο. Υπενθυμίζεται πως η Chrysler ανήκει στο private-equity Cerberus Capital Management LP.

Η Chrysler πρέπει να μειώσει το δανεισμό της κατά 5 δισ. δολάρια για να παραμείνει βιώσιμη επιχείρηση, με το να πείσει τράπεζες όπως η JPMorgan Chase & Co. να ανταλλάξουν τα δάνεια της εταιρείας που κατέχουν έναντι μετοχικής συμμετοχής ή τροποποιώντας τους όρους δανεισμού, ανέφερε το δημοσίευμα του Bloomberg.

Στις πιστώτριες τράπεζες συγκαταλέγονται Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley και JPMorgan. Οι εν λόγω πιστώτριες είναι αυτές που θα ξεπληρώνονταν πρώτες από όλους σε περίπτωση χρεοκοπίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αναφέρει πάντα το Bloomberg.

Ωστόσο, αν οι τράπεζες δεχθούν να ανταλλάξουν δάνεια για μετοχική συμμετοχή στην Chrysler, τότε δεν θα έχουν πλέον το πλεονέκτημα άμεσης αποπληρωμής σε ενδεχόμενη πτώχευση της εταιρείας.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |