Tuesday, March 3, 2009

Πανδώρα: Υπογραφή συμφωνίας από θυγατρική για δημιουργία Νοσοκομειακού Κέντρου

Πανδώρα: Υπογραφή συμφωνίας από θυγατρική για δημιουργία Νοσοκομειακού Κέντρου



Ο Ιατρικός Οργανισμός, University of Pittsburgh Medical Centre, (UPMC) και η Εταιρεία Paphos Plantations (SMK) Ltd. (PPL), θυγατρική της Εταιρείας Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια Λτδ., υπέγραψαν την 27η Φεβρουαρίου, 2009, συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία Νοσοκομειακού Κέντρου διεθνών προδιαγραφών εντός του έργου Νεάπολις στην Πάφο. Το νέο Νοσοκομειακό Κέντρο θα προσφέρει ευρύ φάσμα υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους μόνιμους κατοίκους και σε ξένους επισκέπτες της Κύπρου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο.

Με την παγκόσμια τεχνογνωσία του στην παροχή κλινικών, τεχνολογικών και διοικητικών ιατρικών υπηρεσιών, το UPMC θα βοηθήσει το νέο Ιατρικό Κέντρο στην ανάπτυξη σύγχρονων και εξειδικευμένων τομέων παροχής υπηρεσιών, όπως στην ογκολογία, την καρδιολογία, την ορθοπεδική χειρουργική, την πλαστική χειρουργική, κ.α.

Το νέο Νοσοκομείο αποτελεί μέρος του μεικτής ανάπτυξης έργου Νεάπολις, που περιλαμβάνει επίσης Πανεπιστήμιο, Κέντρο Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, Επιχειρηματικό και Εμπορικό Πάρκο, οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη καθώς και διευκολύνσεις πολιτισμού και αναψυχής.

Η διοίκηση του Νοσοκομειακού Κέντρου ανετέθη σε ειδικό διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της PPL και από δύο εκπροσώπους του UPMC. Η επίβλεψη και διαχείριση του Νοσοκομειακού Κέντρου ανετέθη στη UPMC.

Το συνολικό κόστος επένδυσης για το Νοσοκομειακό Κέντρο υπολογίζεται γύρω στα €94εκ., περιλαμβανομένης της αξίας της γης και του εξοπλισμού. Η ανέγερση και ο εξοπλισμός του Κέντρου θα αναληφθεί από την ιδιοκτήτρια Εταιρεία PPL και αναμένεται να αποπερατωθεί δύο περίπου χρόνια μετά την εξασφάλιση των σχετικών αδειών ανάπτυξης και των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |