Friday, February 20, 2009

Saab: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της

Saab: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε η Saab, η ζημιογόνος σουηδική θυγατρική της General Motors, μετά και την απόρριψη της αίτησης της General Motors να αναλάβει η κυβέρνηση της Σουηδίας τον έλεγχο της Saab έτσι ώστε η πρώτη να απαλλαγεί από το σουηδικό εμπορικό σήμα στο πλαίσιο των προσπαθειών αναδιάρθρωσής της.Το συμβούλιο της Saab ανακοίνωσε σήμερα οτι θα μπεί σε τροχιά αναδιοργάνωσης υπό την επιτήρηση μιας αυτοδιοικούμενης σουηδικής δικαστικής διαδικασίας, προκειμένου να δημιουργήσει μια πλήρως ανεξάρτητη επιχειρησιακή οντότητα, η οποία θα είναι βιώσιμη και κατάλληλη για επενδύσεις.

Η αναδιοργάνωση είναι αυτοδιοικούμενη, με τη σουηδική νομική διαδικασία να διευθύνεται από ένα ανεξάρτητο διαχειριστή που διορίστηκε από το δικαστήριο, ο οποίος θα συνεργαστεί στενά με τη διοικητική ομάδα της Saab. Ως τμήμα της διαδικασίας, η Saab θα διατυπώσει την πρόταση της για αναδιοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει τη συγκέντρωση του σχεδιασμού, της μηχανικής σχεδίασης και της παραγωγής στη Σουηδία, πίσω στις ρίζες της μάρκας. Αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί στους πιστωτές μέσα σε τρεις εβδομάδες από την κατάθεση της. Με την αποδοχή της από το δικαστήριο, η αναδιοργάνωση θα εκτελεστεί σε μια περίοδο τριών μηνών και θα απαιτήσει ανεξάρτητη χρηματοδότηση.

«Ερευνήσαμε και θα εξακολουθήσουμε να ερευνούμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης και/ή πώλησης της Saab και αποφασίστηκε οτι μια ουσιώδης αναδιοργάνωση θα ήταν ο καλύτερος δρόμος για να δημιουργήσουμε μια αληθινά ανεξάρτητη οντότητα που είναι έτοιμη να δεχθεί επενδύσεις», είπε ο Jan Ake Jonsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Saab Automobile.

«Mε τα ολοκαίνουρια 9-5, 9-3Χ και 9-4Χ να είναι έτοιμα να λανσαριστούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, η Saab έχει μια εξαιρετική βάση για δυναμική ανάπτυξη. Η αναδιοργάνωση θα μας δώσει το χρόνο και τα μέσα να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτά τα προϊόντα στην αγορά».

H χρηματοδότηση για την αναδομημένη εταιρεία θα πρέπει να διασφαλιστεί κατά τη διάρκεια της φάσης αναδιοργάνωσης και θα αναζητηθεί τόσο σε δημόσιες, όσο και σε ιδιωτικές πηγές. Η λειτουργία της Saab θα συνεχίσει κανονικά και σε συμφωνία με την επίσημη διαδικασία αναδιοργάνωσης, με την κυβέρνηση να παρέχει στήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Saab απασχολεί περί τους 4.000 εργαζομένους στη Σουηδία, κυρίως στην εργοστασιακή μονάδα στο Τρολχάταν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας

REPORTER.GR

No comments:

Share |