Friday, February 20, 2009

RBS: Προς πώληση της ABN Amro

RBS: Προς πώληση της ABN Amro


Το σύνολο ή μέρος του σκέλους που απέκτησε με την αγορά της ABN Amro Holding NV το 2007 αντί ποσού 10 δισ. λιρών Αγγλίας (14,2 δισ. δολ.) επιδιώκει η Royal Bank of Scotland Group Plc, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.

Επίσης η τράπεζα επιθυμεί να πουλήσει την εμπορική τραπεζική δραστηριότητα Midwest US, ενώ θα διατηρήσει τις τραπεζικές εργασίες λιανικής στις ανατολικές ακτές ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η RBS αύξησε τις δραστηριότητες της Midwest το 2004 όταν ο πρώην ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Φρεντ Γκούντγουϊν, κατέβαλε 10,5 δισ. δολ. για την Charter One Financial Inc.

Η RBS προσέγγισε την Standard Chartered Plc και την Australia & New Zealand Banking Group Ltd. για την εξαγορά των δραστηριοτήτων στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων περιουσιακών στοιχείων στην Ινδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η RBS δέχθηκε πλήγμα μετά την εξαγορά του σκέλους επενδυτικής τραπεζικής του Γκούντγουϊν ύψους 14,3 δισ. ευρώ (18 δισ. δολ.) και περιουσιακών στοιχείων της στην Ασία, τρεις μήνες πριν από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο Γκούντγουϊν απομακρύνθηκε τον Οκτώβριο μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο της τράπεζας.

Η τράπεζα έχει πραγματοποιήσει εξαγορές περισσότερες των 140 δισ. δολ. κατά την τελευταία δεκαετία στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτές περιελάμβαναν την εξαγορά της ABN Amro το 2007, την απόκτηση του 5% της Bank of China Ltd. το 2005 και την απόκτηση της Charter One με έδρα το Κλήβελαντ των ΗΠΑ το 2004. Η επενδυτική τράπεζα Bank of China πουλήθηκε τον περασμένο μήνα προς 2,3 δισ. δολ., χαλαρώνοντας την παρουσία της RBS στη πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |