Thursday, February 19, 2009

BoJ: Αγορά εταιρικών ομολόγων 1 τρισ. γιέν

BoJ: Αγορά εταιρικών ομολόγων 1 τρισ. γιέν


Εταιρικά ομόλογα αξίας 1 τρισ. γιέν [JPY=X] (10,7 δισ. δολ.) από τις τράπεζες θα αγοράσει η Bank of Japan (BoJ) και θα διευρύνει τα προγράμματα δανεισμού για την αποφυγή ελλείμματος πιστώσεων εξ αιτίας της επιδείνωσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Μασαάκι Σιρακάουα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είπαν ότι η τράπεζα θα αρχίσει να αγοράζει ομόλογα από τις 4 Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Τόκιο. Η BoJ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στο 0,1% μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Η ύφεση καθιστά δύσκολο για τις εταιρείες να αντλήσουν κεφάλαια και να πουλήσουν έλλειμμα ή μετοχές και οι τράπεζες αγωνίζονται να επιτύχουν αύξηση της ζήτησης για δανεισμό.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει και πάλι την αγορά μετοχών από τις τράπεζες στις 23 Φεβρουαρίου, με στόχο την αναπλήρωση των κεφαλαίων τους και την αύξηση των δανείων.

Ο Σιρακάουα θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 3:30 μ.μ. ώρα Τόκιο.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |