Thursday, February 19, 2009

BNP Paribas: Ζημίες 1,37 δισ. € το δ' τρίμηνο

BNP Paribas: Ζημίες 1,37 δισ. € το δ' τρίμηνο



Ζημίες 1,37 δισ. ευρώ (1,72 δισ. δολ.) εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas SA, μετά την ταλάντευση της αγοράς που οδήγησε το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής σε ζημίες.

Η τράπεζα εμφάνισε ζημίες από κέρδη 1,01 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι η BNP θα εμφάνιζε ζημίες 1,36 δισ. ευρώ. Η τράπεζα μείωσε το μέρισμα που θα διανείμει για τη χρήση του 2008 στο 1 ευρώ ανά μετοχή από 3,35 ευρώ.

Η τράπεζα αντιμετωπίζει «πολύ αβέβαιο περιβάλλον» το 2009, αναφέρεται στην ανακοίνωση της BNP Paribas. Ωστόσο, το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής είχε «πολύ καλές επιδόσεις» τον Ιανουάριο εξ αιτίας της διατήρησης της δραστηριότητας των πελατών της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει φέτος 19% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Παρίσι με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 22,5 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Societe Generale SA, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 35%.

Χθες η Societe Generale ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο πραγματοποίησε κέρδη 87 εκατ. ευρώ.

Το σκέλος τραπεζικής επενδυτικής της BNP Paribas εμφάνισε προ φόρων ζημίες 2,07 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη από τη διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκαν στα 210 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη της από την τραπεζική λιανική στη Γαλλία υποχώρησαν 2,5% στα 314 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δραστηριότητα στις αναδυόμενες αγορές εμφάνισε προ φόρων κέρδη 40 εκατ. ευρώ, από προ φόρων κέρδη 97 εκατ. ευρώ, πριν από ένα έτος. Η τράπεζα σταμάτησε να χορηγεί δάνεια στην Ουκρανία και θα κλείσει 100 καταστήματα που διαθέτει στη χώρα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |