Thursday, February 19, 2009

Επένδυση 2 δισ. από την Εuropa Capital

Επένδυση 2 δισ. από την Εuropa Capital


Την αξιοποίηση μιας μεγάλης έκτασης - 12.500 στρέμματα - στην περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και εξοχικών κατοικιών ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Λοκρός, η οποία βασίζεται σε κεφάλαια της Εuropa Capital.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο και επικεφαλής της επένδυσης με την ονομασία Atalanti Hills, κ. Γεώργιο Σαββίδη η έκταση η οποία ανήκε σε μια οικογένεια της περιοχής, είναι αμιγώς ιδιωτική και έχει αποκτηθεί εδώ και τρία χρόνια έναντι 4 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε: Μέχρι στιγμής για το έργο που στο σύνολό του θα αποτελέσει επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ και θα διαρκέσει 15 με 20 χρόνια, έχουν δαπανηθεί ήδη 20 εκατ. ευρώ. Τα πρώτα 5 έτη θα επενδυθούν 600 εκατ. ευρώ. Οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί είναι μεταξύ άλλων η κατάθεση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπου η απάντηση ήταν θετική από όλες τις υπηρεσίες με εξαίρεση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του οποίου η απάντηση αναμένεται. Με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει τα κτήρια θα καλύπτουν το 3% της έκτασης με το συντελεστή δόμησης να βρίσκεται στο 7%.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το Atalanti Hills βρίσκεται στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στα σύνορα με τη Βοιωτία. Απέχει 1 χλμ από την κοινότητα Εξάρχου στα βόρεια και σχεδόν εφάπτεται των συνόρων με τη Βοιωτία (δήμος Ορχομενού) στα Νότια.

Θα περιλαμβάνει 3 ξενοδοχειακές μονάδες, 5.000 τουριστικές κατοικίες, 3 γήπεδα γκολφ, ακαδημία γκολφ, 13 γήπεδα τένις, ακαδημία τένις, 2 spa, ιππικό κέντρο, water park, ελικοδρόμιο, παιδότοπο, ανοιχτό αμφιθέατρο 700 θέσεων, βοτανικό λόφο 700 στρεμμάτων, βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων, βιολογικές εκτροφές, μικρής κλίμακας παραγωγή και συσκευασία βιολογικών προϊόντων (ελαιόλαδο, ελιές, αρώματα, αρωματικά φυτά, μέλι, κρασί, τυρί κ.λπ.), 45 χλμ μονοπάτια, καθώς και παρατηρητήριο πουλιών.

Σύμφωνα πάντα με τους συντελεστές του έργου η Europa Capital είναι από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς ακινήτων στην Ευρώπη. Εχει επενδύσει πάνω από 5 δισ. σε 17 δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχουν επενδυθεί συνολικά 100 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να αποκαλύψει το πού.

Στη χθεσινή παρουσίαση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αταλάντης κ. Γ. Σκαμπερδόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει την εν λόγω επένδυση και ότι παρακολουθεί και στηρίζει τις ενέργειες της εταιρείας που την προωθεί.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |